Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Tortellini met rucolapesto, paprikasaus en kip

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Tortellini met rucolapesto, paprikasaus en kip

Oké, vandaag dus echt een ratjetoe van Italian meets Indian. En dat in mijn eigen Hollandse keukentje. Ik marineer de kippenhaasjes met heerlijke Indiase kruiden en voeg dit toe aan het klassieke tortellini recept. De paprikasaus maak ik ook ‘zelf’ en dit vormt het bedje waar het hele gerecht zich op presenteert. Het eindresultaat is erg lekker en de smaken passen verrassend goed bij elkaar!

Hoeveel tijd kost het?

30 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 250gr geroosterde paprika’s (uit pot)
– 1 eetlepel mascarpone
– 1 teentje knoflook

– 60gr rucola

– 4 eetlepels olijfolie

– een handje geroosterde pittenmix (pompoenpitten, pijnboompitten, etc)
– 250gr verse tortellini (met kaas!)
– zwarte peper en zout
– 300gr kippenhaasjes
– geraspte Pecorino kaas

Voor de marinade:
– 1 theelepel garam masala
– 2 eetlepels olijfolie

En zo maak je het:

1. Meng de garam masala met de olijfolie en marineer de kippenhaasjes hiermee. Laat dit ongeveer 5 á 10 minuten intrekken.

2. Laat de paprika uitlekken en doe deze in een kom met de mascarpone. Pureer deze met de staafmixer tot een saus.

3. Hak het teentje knoflook fijn en doe deze met de rucola in een andere kom en pureer deze ook met de staafmixer, voeg 4 eetlepels olijfolie toe en pureer goed zodat er een glad groene pesto ontstaat. Als het mengsel te dik is voeg je wat extra olijfolie toe.

4. Bereidt de tortellini volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak in de tussentijd de gemarineerde kip tot deze gaar is. Als de kip bijna gereed is verwarm je het paprikamengsel in een steelpan met 1 eetlepel warm water voor ongeveer 1,5 á 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Rooster ondertussen ook de pittenmix in een droge koekenpan.

5. Strijk de paprikasaus voorzichtig op een bord en verdeel de tortellini er over. Leg de kippenhaasjes op de tortellini en druppel er wat rucolapesto over. Als finishing touch bestrooi je het geheel met Pecorino kaas, pitjes en zwarte peper.

Chefs Quarter  ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About