Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Traditioneel dessert: clafoutis met pruimen

Een clafoutis is een Frans dessert, traditioneel gemaakt met kersen, maar zeker ook een aanrader met pruimen, citroen en vanille. Bon appétit!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Traditioneel dessert: clafoutis met pruimen

TIJD

70 min

AANTAL

1 stuk

INGREDIËNTEN

- 15 rijpe pruimen
- 3 eieren
- 300 ml melk
- 100 gr bloem
- 6 eetlepels poedersuiker
- 3 theelepels rasp van citroenschil
- 2 zakjes vanillesuiker
- een snufje zout
- 1 theelepel kaneel
- 2 eetlepels poedersuiker

DELEN

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Bereiding

1.
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een taartvorm (25cm) in en bestuif de bodem met een eetlepel poedersuiker.
2.
Leg de pruimen met de opengesneden kant naar beneden, dicht tegen elkaar aan in de taartvorm. Verdeel 2 eetlepels suiker over de pruimen.
3.
Voeg 3 eetlepels suiker samen met de melk, eieren, bloem, vanillesuiker, citroenrasp en het kaneel en zout in een keukenmachine en laat 2 minuten draaien tot er een glad mengsel ontstaat. Giet dit mengsel over de pruimen in de bakvorm. Je kunt het mengsel steviger maken door meer bloem toe te voegen.
4.
Bak de clafoutis ongeveer 45 á 60 minuten in de oven. Controleer regelmatig of de bovenkant niet te donker wordt. Als de clafoutis stevig en lichtbruin is geworden, is deze klaar.
5.
Laat 5 minuten afkoelen voor je het dessert aansnijdt. Vlak voor het serveren bestuif je het dessert met wat poedersuiker.
Variatietip: Je kunt de clafoutis met verschillende soorten fruit maken, bijvoorbeeld met abrikozen, perziken uit blik of met verse frambozen of bramen.
Chefs Quarter  ▸ door Alex van Amersfoort op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About