Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Traditionele Kaiserschmarrn uit Oostenrijk

Chefs Quarter
Chefs Quarter

In tegenstelling tot mijn reguliere ontbijtritueel, ga ik tijdens vakanties de deur niet uit zonder ontbijt. In Oostenrijk heb ik lang geleden deze Kaiserschmarrn geproefd. Super lekker! Het deed mij erg denken aan pannenkoeken (één van de weinige dingen waar je mij ’s nachts voor wakker kunt maken) en stond nog altijd op mijn verlanglijstje om te gaan maken. Het is gelukkig goed te doen en met dit recept kun jij ook genieten van een heerlijk Oostenrijks ontbijtje!

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 2 eieren
– 60ml melk
– 50gr kristalsuiker
– 60gr bloem
– 60gr rozijnen
– snufje zout

En zo maak je het:

1. Split het eiwit en de eidooier van elkaar. Klop dan het eiwit luchtig en in een ander kommetje het eigeel goed los.

2. Voeg aan het eigeel de melk, suiker, bloem en een snufje zout toe. Meng het geheel tot het een egaal mengsel is geworden.

3. Giet nu het eiwit er voorzichtig bij en roer dit rustig door. Als laatste voeg je de rozijnen toe. Je hebt nu een mooi beslag gemaakt, tijd om pannenkoeken te gaan bakken!

4. Verhit wat boter in de koekenpan en giet een deel van het beslag in de pan. Bak een minuutje aan de ene kant en trek daarna de pannenkoek uit elkaar met twee vorken. Bak nog even zodat de Kaiserschmarrn goed gaar is. Garneer met poedersuiker of met wat appelmoes, zo zouden de Oostenrijkers het doen!

Chefs Quarter   ▸ door op 4 februari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About