Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Tuinen van West Fest is hét nazomerfestival van Amsterdam

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Het Tuinen van West Fest is hét nazomerfestival in de Tuinen van West van Amsterdam. We vieren de oogst met lokale producten, kunst, muzikale performances, hapjes en drankjes. Op zondag 25 september wordt er samen met kunstenaars en boeren een feestje gebouwd die een programma bieden voor jong en oud! Rond het thema ‘bewaar me’ verkennen ze met publiek de waarde van het land voor de stad. Door te maken, te proeven, te spelen en te dansen.

Vernieuwend festivalconcept

De Tuinen van West is een dynamische en creatieve omgeving aan de rand van Amsterdam en de uitgelezen plek om het buitenleven te ervaren voor jong en oud. Bij de succesvolle eerste editie van het Tuinen van West Fest in 2015 trokken er maar liefst 3.000 mensen naar het festival. Daaruit bleek dat er behoefte is aan een festival waar letterlijk en figuurlijk ruimte is voor een ‘landelijke’ kijk op de stad. Tijdens de programmering van dit jaar richt het festival zich op o.a. voedselverspilling en valt er veel te leren over bewaren in brede zin.

‘De Werkplaats’ in de Fruittuin van West biedt een divers programma met optredens en creatieve maakworkshops voor jong en oud. Bij ‘De Keuken’ in Mijn Stadstuin gaan eten en muziek hand in hand.

Maak het mee

Het Tuinen van West Fest is de plek waar bezoekers kunnen genieten, maar ook zelf meedoen. Met Buurtwerkplaats Noorderhof broodbakken en bier maken, een herbarium maken van lokale planten of van oude metalen iets nieuws smeden; wol spinnen met Makers Unite; neem een duik in een hottub die op een natuurlijke wijze wordt verwarmd; leer hoe je met een biomeiler energie opwekt; loop mee met de luisterwandeling van Soundtrack City; doe mee aan een kindertheatervoorstelling. En verder kan je fruit plukken, eieren rapen, je heupen losschudden met een workshop hoelahoep, luisteren naar Silent Poetry Disco tussen de fruitbomen, de krachten van onkruid proeven en nog veel meer.

Lokaal en (h)eerlijk eten van mobiele keukens

Proef lokale gerechten van mobiele keukens. De Keuken van het Tuinen van West Fest besteedt specifiek aandacht aan het bewaren en hergebruiken van voedsel. Lokale chef-koks geven demonstraties en workshops. Strijk neer bij het podium waar singer-songwriters, verhalenvertellers en bands je meenemen naar andere werelden. Met o.a. Amsterdams Andalusisch Orkest: Karima el Filali, Matt Winson, Spix Macaw, Carly E., DJ Voxstrot en ze sluiten af met de Syrische band Daff die oriëntale en westerse geluiden samen brengt.

Bezoek Tuinen van West Fest 2016

Zondag 25 september, 12.00 – 20.00 uur
Tom Schreursweg 48, 1067 MC Amsterdam
Toegang: donatie / deelname workshops tegen kleine vergoeding
Meer info op tuinenvanwestfest.nl

Chefs Quarter   ▸ door op 16 september 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About