Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Uienbroodjes met pittige kaas en rozemarijn

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Uienbroodjes met pittige kaas en rozemarijn

Het is natuurlijk wel lekker makkelijk om een focaccia of iets dergelijks in de supermarkt te kopen, maar je kunt zelf ook aan de slag gaan om zulke kruidige uienbroodjes te maken. En dat is nog vele malen leuker ook (afgezien van het feit dat het met bloem bestuiven van een aanrecht natuurlijk al gauw een klerezooi oplevert. Maar hee, ik zeg: ruilhandel. Twee broodjes voor het opruimen van de keuken)! De uienbroodjes zijn op zich al smakelijk, maar ik raad het je aan ze te nuttigen met bijvoorbeeld lekkere, stevige, oude en sterke kaas. Dan komen ze het best tot hun recht. Uit dit recept haal je 12 broodjes.

Ingrediënten:
– 650 gram bloem
– 350 ml lauw water
– 12 gram gist
– 2 theelepels zout
– 1 theelepel suiker
– 2 grote uien
– 1 teen knoflook
– 1 theelepel verse rozemarijn
– 125 gram geraspte kaas (een oude en pittige variant)

Recept:
1. Snijd de uien in ringen en de hak de knoflook en rozemarijn fijn. Fruit de uien en knoflook in een scheutje olie op laag vuur, en laat het dan even afkoelen.
2. Houd een klein beetje bloem apart (ongeveer 3/4 eetlepels). Meng de rest van de bloem, gist, suiker en het water en zout door elkaar. Kneed het geheel goed door tot het deeg mooi soepel is. Laat het vervolgens rijzen op kamertemperatuur, tot het de dubbele hoeveelheid bereikt heeft.
4. Spreid het deeg op een met de overgebleven bloem bestoven aanrecht, en rol het uit tot een vierkante plak van ongeveer 40 bij 40 centimeter. Leg het deeg dan vol met de rozemarijn, ui, knoflook en de geraspte kaas. Zorg ervoor dat je daarbij een rand van 5 centimeter schoonlaat. Maak de rand nat.
5. Rol het deeg vervolgens op tot je een grote rol krijgt. De natte randjes moeten ervoor zorgen dat het mooi afsluit en vastplakt. Snijd dan 12 gelijke broodjes uit de rol, leg ze stuk voor stuk op hun kant en dek ze af met olie. Laat ze vervolgens nog een halfuur rijzen.
6. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak dan de broodjes in een halfuur af. Ze zijn mooi gaar als je er een barbecuepen in kan steken en er schoon uitkomt. En als je erop klopt, moeten ze hol klinken.

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About