Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Urban Restaurant Hendriks in Den Haag

Nieuw in Den Haag: Hendriks, een urban restaurant waar pure en ambachtelijke producten centraal staan. Hoge kwaliteitsgerechten zonder schuldgevoel. Wij zijn bij dit 'Fast good food'-restaurant langs geweest om te proeven!

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Maandenlang werd er geheimzinnig gedaan over het nieuwe te openen restaurant in het Haagse Zeeheldenkwartier, maar afgelopen donderdag was de onthulling daar. Urban Restaurant Hendriks opende groots haar deuren en wij van The Chefs Quarter zijn dit weekend gelijk wezen proeven.

Op zaterdagavond schoven wij aan om een aantal gerechten van de kaart te proeven. De zaak zat goed vol en wij namen plaats aan een hoge tafel met lange mosgroene bank. De inrichting is absoluut urban: een goed afgewogen combinatie van industrieel city living en botanisch wonen. De eye catcher van de zaak is de open keuken met een counter van oceaanblauw-kleurige tegels, waardoor je het gevoel krijgt letterlijk bij de chefs aan tafel te zitten.

Urban Restaurant Hendriks

Menukaart: toegankelijk en lokaal

De menukaart is divers, wat resulteert in dat hier voor ieder wat wils bij zit. De keuze aan borrelhapjes, die tevens als starters fungeren, is groot. Het concept is gebaseerd op lokale en toegankelijke producten uit de omgeving, denk hierbij aan een oesterzwam bitterbal van de ‘Haagse Zwam’ en een kaasplankje van de lokale biologische markt. Bij Hendriks gaan ze voor een ongedwongen borrelsfeer wat met het aanbod aan borrelhapjes en speciaalbieren zeker moet lukken.

Als voorgerecht bestelden wij de tonijntartaar met wakame & soyamarshmallow en de steaktartaar met bieslook, kappertjes & little gem sla. Beide gerechten zijn bijzonder fris en erg goed op smaak. We dronken een bijpassende witte wijn, een Spaanse Enaria Verdejo Rueda, met aroma’s van citrusfruit en passievrucht wat goed aansluit bij de frisse smaak van het voorgerecht.

Als hoofdgerecht gingen wij allebei voor de entrecote met rodekoolsalade, pruimen en sinaasappelcompote. De rodekoolsalade met pruimen is een verrassende combinatie die goed gaat bij het vleesgerecht. Het gerecht werd begeleid met een Spaanse rode wijn, principe de viana tempranillo, die een fruitige en zachte smaak heeft.

Urban Restaurant Hendriks

Dessert: my favorite guilty pleasure

Dat Hendriks gaat voor gemak is in de smaak absoluut niet terug te proeven. Alle ingrediënten zijn van hoge kwaliteit en dat resulteert in een fijne smaakbeleving. Op de dessertkaart stond mijn absolute guilty pleasure: Oreo Chocolate Chip Cookies met ijs. Zo’n gevalletje waarbij de smaak enkel bestempeld kan worden met ‘hemels’. Wat was dit een fijne afsluiter van een gezellig avond bij deze nieuwe spot in het bruisende Zeeheldenkwartier.

Waar vind je Urban Restaurant Hendriks?

Restaurant Hendriks is gevestigd aan de Prins Hendrikstraat 55A in Den Haag. Meer informatie vind je terug op de website.

Beeld opening: Esther van de Wallen

Chefs Quarter  ▸ door op 29 januari 2018
×
Home Food Drinks Places Inspiration About