Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Vanderveen Bar & Kitchen: Klassieke gerechten in de Beethovenstraat

Een nieuwe hotspot in de Beethovenstraat van Amsterdam! Vanderveen brengt een ode aan de Beethovenstraat, het warme buurtgevoel en de klassieke gerechten die nooit mogen verdwijnen. Iets voor jou?

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Vanderveen Bar & Kitchen: Klassieke gerechten in de Beethovenstraat

De Amsterdamse Beethovenstraat. De plek waar in de 20e eeuw de welgestelde Joodse migranten zich settelden en de straat vormden tot wat het nu is; een straat vol verhalen. Het nieuwe Vanderveen, door de mensen achter o.a. SOUS BAR BISTRO, eert de rijke historie van de straat en brengt de favoriete gerechten van toen terug. Befaamde deli-gerechten zoals de Reuben on rye worden aangevuld met stijlvolle bistroklassiekers en all-time cocktailfavorieten. Een plek voor de buurt, op ieder moment van de dag.

Dames van de Beethovenstraat

Ze kwamen vanuit Berlijn naar Amsterdam rond 1933: de welgestelde Dames van de Beethovenstraat. De flamboyante verschijningen verhuisden naar het chique Zuid en maakten de straat tot de bruisende wijk die het tot op de dag van vandaag is. Een wijk die zowel knus als stijlvol is. Waar mensen al een levenlang wonen en waar zich nog dagelijks nieuwe bewoners settelen.

De buurt en haar bewoners vinden een tweede thuis in Vanderveen. De houten visgraatvloer vormt hier een warm huiselijk geheel met de frisse blauwgrijze muren en grote planten. De maître en haar loodzware gastenboek bezorgen een ouderwets warm onthaal in de lounge – waar vintage design fauteuils karakteristieke zitjes vormen. De bar met marmer en messing details vormt het borrelend hart van de zaak. Achter, in de eetkamer is het restaurantgedeelte waar een zacht rumoer klinkt van fijne gesprekken en klinkende glazen. Hoge en lage tafels wisselen elkaar af en bieden uitzicht op de open keuken.

vanderveen

Deli-bistro

De Dames van de Beethovenstraat namen niet alleen veel splendeur mee, maar ook hun eigen klassieke recepturen. Van oudsher geserveerd in de deli, van het woord ‘Delicatessen’, met uitsluitend de hoogste kwaliteit lokaal (gerookt) vlees en vis. Het is een verzamelplek voor de buurt. Van de vriendinnen die elkaar ontmoeten voor een lunch tot de drukke zakenman met zijn vaste koffie in de ochtend. Bij Vanderveen is dit niet anders.

Bekende deli-gerechten krijgen hier hun welverdiende plek op het menu terug. De Reuben on rye, bagel met gerookte zalm of Jerusalem artichoke soup vertellen allen de verhalen van toen. Het diner is even klassiek, maar voegt een chic vleugje Amsterdam Zuid toe met fijne bistrogerechten zoals een boterige sliptong of steak tartaar. Het zonnige terras nodigt samen met de uitgebreide drankkaart uit voor een avond lang borrelen. G&T’s, whiskey’s en all-time favorite cocktails als een Old Fashioned en Espresso Martini staan op het menu. Met bar bites als de soft shell crab met yoghurtdressing en gehaktballetjes met marinara sauce en parmezaanse kaas als stijlvolle compagnons.

Waar vind je Vanderveen?

Je vindt deze nieuwe hotspot aan de Beethovenstraat 27A in Amsterdam. Vanaf nu dagelijks geopend vanaf 08.00 en vanaf 09.00 op zondag.

vanderveen

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About