Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Verse curry tikka masala met gele paprika

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Het liefst eet ik iedere dag van de week curry. Het doet mij denken aan de vakanties in Azië en de smaakdiversiteit van groenten en kruiden vind ik heerlijk! Vandaag maak ik een verse curry tikka masala met gele paprika.

Als twintiger heb ik het maar druk: werken, sporten, bloggen, sociale contacten onderhouden, koken en sinds kort ook het huishouden. En dan mag ik wel een foodblog hebben, dat betekent niet dat ik ieder dag als ik om half 7 thuis ben sta te springen om nog uren de keuken in te duiken. Integendeel zelfs, als het snel en makkelijk kan; graag! Alleen volg ik wel trouw de nieuwe schijf van vijf waarin zeker 2,5 ons groente per dag staat aanbevolen.

Uitdaging? Nee, niet met de verse pastasauzen en curry’s van de Albert Heijn. Alle sauzen en curry’s zijn gemaakt van verse groenten en kruiden, en bevatten geen toegevoegde rommel. Ik heb afgelopen week een aantal van deze sauzen en curry’s ontvangen en heb met de curry tikka masala een lekker receptje in elkaar gezet!

Hoeveel tijd kost het?

20 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– AH Verse curry tikka masala maïs, gele paprika
– 200gr pandanrijst
– 2 kipfilets
– olie of roomboter
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 ui
– 3 bosuien
– 2 teentjes knoflook
– peper en zout

En zo maak je het:

1. Breng in een ruime pan een flinke laag water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze zonder deksel in 8-10 minuten gaar. Test of de rijst gaar genoeg is, door een (koud geblazen) hapje te nemen, de korrels zijn dan niet meer hard, maar nog wel stevig.

2. Giet de rijst af en zet deze met de deksel erop 10 minuten weg. Ondertussen snij je de kipfilets in blokjes. Snij ook de paprika’s, ui en bosuien in stukjes.

3. Bak in een grote wok de kip goudbruin en gaar. Voeg vervolgens de ui, bosuien en paprika toe. Pers ook de teentjes knoflook boven de wok uit en roer dit goed door elkaar. Bak het geheel ongeveer 3 minuten mee.

4. Zorg dat je in de tussentijd de tikka masala currysaus in een apart steelpannetje op laag vuur verwarmt voor ongeveer 4 á 5 minuten. Schep de rijst even goed door voor je deze serveert. Serveer de rijst met de curry en de groenten.

De smaak van de saus is erg goed. Je proeft dat het super vers is! Zelf proberen? Je vindt deze verse curry in het schap bij AH.

Chefs Quarter   ▸ door op 22 maart 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About