Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Verse pastasaus met gele paprika en gegrilde groenten

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Ik maak regelmatig zelf verse pasta, maar hier kun je wel rustig een halve dag voor uit trekken. Daar heb ik lang niet altijd tijd voor, want naast schrijven voor deze gezellige foodblog heb ik een drukke baan, veel vrienden om mee af te spreken en sta ik zo nu en dan te zweten in de sportschool. Als het avondeten snel en makkelijk kan, is dat geen overbodige luxe voor mijn overvolle agenda.

Ik vind het belangrijk om genoeg groente te eten op een dag. Uitdaging? Nee, niet met de verse pastasauzen en curry’s van de Albert Heijn. Alle sauzen en curry’s zijn gemaakt van verse groenten en kruiden. Ik had het geluk om een aantal van deze nieuwe sauzen en curry’s uit te proberen! Ik heb een lekker recept voor jullie gemaakt met de verse pastasaus gele paprika en gegrilde groenten! Enjoy!

Hoeveel tijd kost het?

20 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– AH Verse pastasaus gele paprika, gegrilde groenten
– 250gr (verse) tagliatelle of tagliolini
– 350gr rundergehakt
– 1 gele paprika
– 1 rode paprika
– 2 rode uien
– 3 teentjes knoflook (geperst)
– basilicum
– peper en zout

En zo maak je het:

1. Snij de paprika’s in blokjes en de uien in halve ringen. Zet alvast water op het vuur voor de pasta. Kook deze vervolgens volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ik heb verse tagliolini gebruikt, maar je kunt bijvoorbeeld ook tagliatelle zelf maken!

2. Bak zonder olie het rundergehakt rul in een koekenpan of wok. Vaak bevat het vlees vocht, zo zorgen we dat het vocht verdampt zodat het gehakt toch wat “grilt” in plaats van “kookt”. Voeg peper en zout (uit de molen) toe aan gehakt. Voeg dan de gesneden groenten en geperste knoflook toe. Zet het vuur laag en bak de groenten zachtjes mee.

3. Verwarm de verse pastasaus in een steelpan voor ongeveer 4 minuten. Schep de saus door het groente- en gehaktmengsel. Giet de tagliolini af en draai deze mooi rond voor op het bord. Verdeel de pastasaus over de borden en serveer deze met de tagliolini. Garneer het gerecht met wat blaadjes basilicum.

Ik ben zelf groot fan van deze saus. De smaak van gegrilde groenten en paprika is super lekker, de Italianen zouden er jaloers van raken! Net als bij de verse curry proef je dat alle ingrediënten vers zijn. Zelf aan de slag? Deze week heb je mazzel, want de verse pastasaus met gele paprika is in de Bonus bij AH.

Chefs Quarter   ▸ door op 4 april 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About