Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Wijn, eten en beleving tijdens Villa’s Culinair Wijntheater

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Dit Hemelvaartweekend staat het strand van Villa Westend voor de derde keer in het teken van Villa’s Culinair Wijntheater, een zinnenprikkelend festival waarbij alles draait om wijn, eten en beleving. Van donderdag 25 mei tot en met zondag 28 mei 2017 zijn er van 14.00 tot 00.00 uur verschillende activiteiten voor jong en oud langs de rand van de Westbroekplas in Velserbroek.

Wijntheater

Het kloppend hart van het Wijntheater is de sfeervolle bedoeïenentent van oesterman Barend Havenaar en Register vinoloog Barbara Verbeek. In een decor uit grootmoederstijd, muziek van vinyl uit de jaren 60 & 70 en schommelstoelen kunnen bezoekers hier terecht voor een mooie selectie wijnen van Wijnkoperij Hans Moolenaar uit Bloemendaal. De gastheren- en vrouwen in vintage kleding en burlesque gestyled, zorgen samen met de vinyl-dj’s voor een ongedwongen warme sfeer in het Wijntheater.

Overdag vinden er verschillende shows plaats met uiteenlopende onderwerpen. Ontdek of wijn uit een bepaald glas van invloed is op de smaak, test uw kennis tijdens de blindproeverij of doe mee met de hilarische wijnquiz waarbij mooie prijzen te winnen zijn. De Grote Hans Moolenaar Show keert ook terug naar het Wijntheater. De aanvangstijden zijn terug te vinden in het programma.

Pop-up restaurant met vier hosts

Het pop-up-restaurant midden op het festivalterrein wordt dit jaar gerund door vier verschillende restaurants. Elke avond kookt een andere chef-kok op het strand van Villa Westend de sterren van de hemel. De restaurants die hun beste beentje voor zetten zijn To Amuse, de Vrienden van Jacob en de Bokkedoorns meets Villa Westend. Elke avond is er plek voor slechts 40 gasten.

Foodtrucks en outdoor foodconcepten

Wie geen zin heeft om uitgebreid te dineren kan terecht bij één van de foodtrucks of verkooppunten langs de waterkant. Net als vorig jaar is Pasta Casa uit Santpoort weer van de partij. Zij serveren onder meer verse pizza’s uit de pizzaoven. Kaaswinkel l’Amuse is aanwezig met een foodtruck vol heerlijke kaasplankjes.

Slagerij Groot uit Haarlem en Bloemendaal serveert de lekkerste charcuterie vanuit zijn foodtruck. De BBQ Fabriq bereidt fantastische stukken vlees op de barbecue. Ook Sonja Bakker doet dit jaar mee met een kleurrijke tapas-foodtruck en Sushi on Wheels is aanwezig. Uiteraard heeft Villa Westend zelf ook een buitenkeuken waar ze kreeft en soft-shell crab gaan verkopen.

Volop genieten

Overal staan banken en relaxte zitjes om in alle rust te kunnen genieten van de culinaire overdaad. De muziek wordt verzorgd door Pinq Radio, pianoman Robert Berger, vinyl-dj Doreen van der Meer en het talentvolle Trio Zazi.

Het volledige programma lees je terug op de website van Villa Westend.

Chefs Quarter   ▸ door op 11 mei 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About