Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Wijninspiratie: Zo vinden wij onze wijnen

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Wijninspiratie: Zo vinden wij onze wijnen

Dat wij groot liefhebbers van wijn zijn, is jullie misschien wel opgevallen. We hebben overigens niet voor niets een wijnrubriek op Kookslaaf gestart én ook vorige maand nog is onze eigen wijnproeverij georganiseerd! Maar hoe en vooral waar vind je goede, lekkere wijnen nu precies? In deze blog vertel ik je graag waar ik mijn roseetjes, chardonnaytjes en pinot noirtjes vandaan haal zodat je wat wijninspiratie opdoet voor je volgende etentje of borrel!

Maak notities met de wijnapp Vivino

Sinds dag 1 dat ik serieuzer ging nadenken over wat voor soort wijn er precies in mijn glas zit, wat ik nu eigenlijk proef en welke geuren er zoal mijn neus binnen dringen, is mij aanbevolen om wijnnotities te maken. Leuk, maar ik ben niet zo van de notitieboekjes. Gelukkig biedt de app Vivino uitkomst. Met deze app scan je snel een etiket, geef je een beoordeling aan de wijn mee en kun je een notitie achterlaten. Ook kun je eenvoudig zoeken naar wijnen uit een bepaalde streek of prijscategorie. Bij iedere wijn staat vervolgens aangeven bij welk gerecht deze lekker is om te drinken. Zo doen wij dat dus!

Gemakkelijk bestellen bij online wijnwinkels

Het is al lang niet meer vanzelfsprekend dat je naar een speciale wijnwinkel moet gaan om een bijzonder flesje te scoren. Ik bestel zelf vaak online mijn wijnen. Ik check wel altijd even bij mijn grote vriend Vivino of de wijn aansluit bij mijn wensen. Ook staan er vaak beoordelingen op de grote online wijnwinkels zelf. Mijn favoriete websites zijn de Wijnbeurs en BuyYourWine. Voor deze laatste heb ik nog een aantal mooie kortingscodes gevonden op Acties.nl. Altijd mooi meegenomen!

Bij de wijnboer langs

Heb je een vakantie gepland staan met de auto naar Frankrijk of Italië? Rij dan even een blokje om naar de dichtstbijzijnde wijnstreek om een doosje of twee op te halen. De lokale wijnboeren kunnen je vaak het best adviseren welke wijn bij jouw wensen aansluit. Vaak kun je nog een rondleiding krijgen langs de wijngaard of door de oude wijnkelders. Hartstikke interessant en dan heb je gelijk een mooi verhaal als je thuis een flesje open trekt.

Ik hoop dat je met deze wijninspiratie een stapje op weg te hebben geholpen. Laat ons vooral weten waar jij je wijnen vandaan haalt, daar leren we ook weer van!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About