Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

WijnSpijs brengt je langs de leukste restaurants in Amsterdam West

Chefs Quarter
Chefs Quarter
WijnSpijs brengt je langs de leukste restaurants in Amsterdam West

Zeven verschillende wijnen en zeven bijbehorende hapjes in zeven totaal verschillende restaurants verspreidt over het stadsdeel West in Amsterdam. Geweldig concept; de Culinaire Wandeling! Het is een mooie route langs de beste restaurants, waaronder vleesrestaurant Meat West en ambachtelijk eetlokaal Edel. De culinaire wandelingen worden georganiseerd door WijnSpijs.nl en is het ideale dagje uit voor bourgondiërs, foodies en vooral wijnliefhebbers. Deze culinaire wandeling combineert het idee van een wijnproeverij, met een wandeling door een prachtige Nederlandse stad en een unieke vorm van dineren.

Het concept van WijnSpijs is niet nieuw voor mij. Vorige zomer liep ik al een rondje door Heemstede, een groot succes! Dat lees je hier terug. Als groot wijnliefhebber en wannabe Amsterdammer stond ik dus te springen om de route in Amsterdam West te lopen. Op een stralende zondagmiddag begin mei ging ik samen met Daan op pad.

De beste plekjes van Amsterdam West

Wij trapten af bij café Bosco aan de Eerste Constantijn Huygensstraat met een wit Portugees wijntje, jong van smaak en heerlijk eenvoudig om de wandeling mee te starten. In het handige proefboekje wat iedere deelnemer per post ontvangt, is het leuk om aantekeningen bij te houden zodat je later eenvoudig nog weet wat je gedronken hebt. De salade bij Bosco was een beetje matig, een plukje sla met een stukje zalm en vleugje citroen. Snel door naar de volgende!

En dat was gelukkig het voor mij welbekende eetlokaal Edel. Edel straalt aan alle kanten iets leuks uit: ze hebben een fantastisch buitenterras, de bediening is vriendelijk, de wijn is subliem en de kaart erg verrassend! Wij kregen hier een fruitige Pinot Grigio met een kruidig tintje in de afdronk. Als hapje kregen we hier kruidige kip met zoete appel, aardappel en honing. Wij vonden de combinatie van wijn en spijs dan ook zeer goed bij elkaar passen.

Grote diversiteit aan wijnen en spijzen

Iets verder op in de straat zit restaurant Meneer de Wit heeft Honger. De keuken van Meneer de Wit is puur en robuust en staat bekend om zijn verfijnde maar uitgesproken smaken. We kregen een verrassende witte wijn geserveerd van Italiaanse afkomst met een licht zuurtje en aardse tonen. Smaakte lekker bij de wraps, gevuld met aubergine en geitenkaas, en de gekarameliseerde venkel. Het hapje had een heel Arabisch tintje wat erg leuk was voor de afwisseling.

Onze volgende stop was IVO’s waar er een cabernet sauvignon uit Argentinië voor ons klaar stond. Yes, eindelijk rood! De wijn is een typische eetwijn en werkte als een smaakversterker op het stoofvlees van varkenswang dat wij erbij geserveerd kregen. De combinatie was voortreffelijk en viel er erg goed in. Wel kwamen wij tot de conclusie dat dit niet een wijn is die je even op je vrimibo opentrekt, het is beter geschikt voor de combinatie met een goed stuk vlees.

wijnspijs

Na een wandeling van 10 minuutjes kwam wij aan bij de Foodhallen van Amsterdam. Het eerste restaurant op deze prachtlocatie is Remise 47. Een mooie Italiaanse Chardonnay in combinatie met een rilette van makreel zorgde voor een bijzondere combinatie. De wijn was wat strakker, terwijl de rilette natuurlijk hartstikke filmend van smaak is. Ook qua complexiteit lagen de wijn en spijs wat verder uit elkaar. Maar over-all smaakte het erg goed!

Meat West is onze nummer 1

Een klein stukje verder in de Foodhallen zit vleesrestaurant Meat West. Wat een gave locatie is dit zeg! Met de tramrails nog in het midden van de zaak in de gietvloer gaf dit een super industriële look. Genieten van de mooie ambiance dronken wij hier een rode Argentijnse wijn die verrukkelijk smaakte met de entrecote. De aardse tinten in de wijn trokken het gerecht fantastisch omhoog. Meat West is veruit het restaurant met de beste wijn/spijs combinatie van de hele wandeling. Hier ga ik zeker nog snel even terug om een keer te dineren.

Als laatste stop gingen wij weer terug naar Edel waar het dessert voor ons klaar stond. Alle deelnemers van de WijnSpijs wandeling kwamen hier samen aan het einde van de middag om nog één keer te proosten! Het toetje was een witte chocolademousse met aardbeien waar een zeer zoete dessertwijn bij geserveerd werd. Niet helemaal mijn smaak, maar de combinatie paste wel perfect. Enigszins aangeschoten begonnen wij aan onze reis naar huis, terugkijkend op een gezellig middag!

Doe ook eens een culinaire wandeling via WijnSpijs!

Gezellig samen met je vrienden of familie een middagje wandelen langs 7 culinaire hotspots, waar je bij allen een gerechtje met bijpassende wijn ontvangt. Dat moet je écht is doen! De Culinaire Wandelingen worden in heel Nederland georganiseerd door WijnSpijs.nl. Bekijk hier een impressie van mijn dag:

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About