Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Wijntips voor Pasen: wat is lekker bij de brunch, het diner en de borrel?

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Wijntips voor Pasen: wat is lekker bij de brunch, het diner en  de borrel?

De afgelopen jaren heeft het paasfeest flink aan populariteit gewonnen. Waar Kerst altijd een verplicht nummertje met familie is, gaat het er bij Pasen lekker ‘laidback’ aan toe. Een wijntje bij de brunch, het diner of de borrel mag daarbij natuurlijk niet ontbreken. Ik heb een aantal heerlijke wijntips voor Pasen.

Veel mensen, waaronder ikzelf ook, starten de paaszondag lekker met een uitgebreide brunch en hobbelen vervolgens langzaamaan door naar het diner. Aansluitend borrelen we tot in de late uurtjes gezellig door, want de volgende dag zijn we toch vrij! De foodmagazines en -blogs met paasrecepten vliegen je om de oren. Maar veel belangrijker; welke wijn gaan we drinken tijdens Pasen? Om je de nodige stress te besparen heb ik drie lekkere wijnen voor je op een rijtje gezet!

Brunch – Hardys VR Rosé

Het voorjaar is in volle gang en hoe dichter we richting het zomerse weer kruipen hoe vaker ik denk aan rosé. De Hardys VR Rosé is een uitstekende wijn voor de paasbrunch. Hij is licht zoet van smaak en past met haar fruitig karakter uitstekend bij allerlei lekkere broodjes, zoete gebakjes en andere (culinaire) hapjes. Als je de fles opent komen de aroma’s van aardbei, framboos, florale tonen en specerijen je tegemoet. Je proeft en ruikt het voorjaar!

Diner – Hardys Stamp Chardonnay

Bij het diner kies je uiteraard voor een heerlijke Chardonnay. De Hardys Stamp Chardonnay heeft de frisse smaak van tropisch fruit, witte perzik en citrus. Het subtiele houtgebruik geeft de wijn enige complexiteit. De Chardonnay gaat heel goed samen met vlees en vis. Wat voor gerecht het dus gaat worden met het diner, met deze Chardonnay zit je altijd goed.

Borrel – Hardys VR Merlot

In de avond borrelen we met deze heerlijke rode wijn. De Hardys VR Merlot is een toegankelijke wijn die rijk van smaak is. De tinten van gerijpt fruit en vanille haal je er direct uit. Deze Merlot is geschikt voor beginnende wijndrinkers, maar ook bij de ervaren wijnslempers valt deze allemansvriend zeker in de smaak.
En leuke tip: Als je nog wat pure chocolade paaseitjes over hebt, eet die dan lekker met deze Merlot. Want wist je dat rode wijn en pure chocolade heel goed samengaan?

Met deze wijntips voor Pasen wordt dit jaar bij mij een groot feest met vrienden en familie. Over de wijnen hoef ik mij op deze manier geen zorgen te maken. De bovenstaande wijnen zijn bij veel verschillende supermarkten in heel Nederland verkrijgbaar. Meer leuke wijntips ontvangen? Volg de pagina van Hardys Wines op Facebook!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About