Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Winterse stroopwafel latte met karamelsaus

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Winterse stroopwafel latte met karamelsaus

Soms wil je gewoon even wat anders met je koffie. Ik in ieder geval wel en hou er dan ook van zo nu en dan wat aparts uit te proberen. Eerder maakte ik al een latte met verse hazelnoten, gister toen ik verstopt voor het winterse weer binnen zat heb ik een latte gemaakt met stroopwafel en homemade karamel. Slecht voor de lijn? Zeker. Lekker? Absoluut!

Hoeveel tijd kost het?
10 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
– 2 espresso’s (ongeveer 60ml) of 1 koffiepad van Senseo
– 175ml volle melk
– 2 (mini) stroopwafels
– Karamel

En zo maak je het:
1. Pak een hoog glas en schenk een dun laagje karamel op de bodem. Ik heb zelfgemaakte karamelsaus gebruikt, maar je kunt ook de karamel schenksiroop van Van Gilse gebruiken.
2. Schuim de melk op in de melkschuimer. Ondertussen maak je de koffie klaar. Een goede latte heeft altijd espresso als basis. Maar Senseo voldoet ook met dit recept. Giet de koffie voorzichtig in het glas.
3. Voeg de warme melk en het melkschuim bij de koffie.
4. Versier de schuimlaag van koffie met karamel; leuk is om een spinnenweb te maken.
5. Breek de stroopwafeltjes in kleine snippers en strooi deze over de schuimlaag. Je koffie is nu klaar om gedronken te worden; cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About