Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Workshop cocktails shaken met wijn!

Chefs Quarter
Chefs Quarter
Workshop cocktails shaken met wijn!

Meestal mix ik mijn cocktails met rum, vodka, likeur of scotch, maar sinds vorige week ook met wijn! Ik heb een workshop cocktails shaken gevolgd in het Hard Rock Cafe in Amsterdam van het wijnmerk Barefoot. Zowel met wit, rood als rosé hebben wij in 2 uur tijd een aantal fantastische creaties bij elkaar geshaked. Het leukste was dat wij zelf achter de bar mochten klimmen om te shaken.

Mijn favoriet was de variant met rosé en dit recept deel ik dan ook graag met je. Voor deze workshop cocktails shaken heb ik nog nooit een cocktail met wijn gemaakt, maar het is zeker aan te bevelen! En een groot pluspunt is dat je altijd wel een flesje in huis hebt ook, dus vanaf nu ieder weekend cocktails!

Dit heb je nodig:

– 60ml Barefoot White Zinfandel (oftewel de rosé)
– 25ml gin
– 20ml citroensap
– 3 aardbeien
– 3 schijfjes komkommer
– 20ml limonadesiroop
– Ijsblokjes

En zo maak je het:

1. Muddle de aardbeien in een glas. Shake vervolgens de rosé, gin en citroensap samen met de aardbeien.

2. Vul een cocktailglas met ijs en giet het drankje in het glas.

3. Top het geheel af met de limonade en garneer met de komkommerschijfjes en eventueel nog een aardbei. Cheers!

workshop cocktails shaken

Let op: geen 18, geen alcohol

Chefs Quarter  ▸ door op
×
Home Food Drinks Places Inspiration About