Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Zalm met krokante ham, pastinaak en prei

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Vandaag een lekker receptje met zalm, krokante ham, prei en.. pastinaak! De combinatie is verrassend en past erg goed bij het herfstseizoen. Het is makkelijk te maken en heeft een grote hoeveelheid groente. Prima te doen om na een reguliere werkdag in elkaar te flansen.

De pastinaak was ooit immens populair! Deze witte wortel met een zoetige smaak was in de groente-voedselketen zelfs nog belangrijker dan de aardappel. En toen werd die ergens in een hoekje weggestopt, gewoon vergeten. Dat terwijl de pastinaak vroeger een grote, belangrijke pilaar was in het eetpatroon van mensen.. Maar niet getreurd, de pastinaak is terug. Deze vergeten groente heeft zich tussen alle importgroenten door geslagen en verovert langzaamaan weer de harten van veel mensen. Ik ben er in ieder geval groot voorstander van om de pastinaak vaker op tafel te zetten.

Hoeveel tijd kost het?

25 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 4 zalmfilets
– 4 plakken parmaham
– 1 theelepel citroenrasp
– 1 teentje knoflook
– 3 eetlepels olijfolie
– 2 pastinaken
– 2 preien
– 100ml groentebouillon (van tablet)
– 1 bosje peterselie

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de zalmfilets goed droog en bestrooi rondom licht met wat zout en peper. Leg de zalm in een ovenschaal.

2. Snij de knoflook heel fijn en meng deze vervolgens de parmaham, citroenrasp en een eetlepel olijfolie. Bedek hier de bovenkant van de zalmfilets mee.

3. Schil de pastinaak en snij deze in brunoise (blokjes van een halve bij een halve centimeter). Snij ook de prei in dunne ringen van ongeveer 1 centimeter breed. Verhit dan de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de pastinaak op middelhoog vuur beetgaar. Voeg de prei toe en roerbak deze nog 1 minuut mee. Voeg de bouillon als laatst toe en roerbak nog een paar minuten tot het vocht verdampt is.

4. Bak de zalmfilets met ham in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar en krokant. Hak de peterselie grof en schep door de groenten. Serveer de groenten bij de zalm, cheers!

Chefs Quarter   ▸ door op 10 november 2016
×
Home Food Drinks Places Inspiration About