Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Zelf cordon bleu maken

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Het is niet zo dat wij ALTIJD volgens het ‘aardappel-groente-vlees’-principe eten, maar deze typische (Hollandse??) combinatie kunnen wij thuis zeker wel waarderen. Vlees vind ik lekker. Vlees is heerlijk om in te variëren. En dat doe ik vandaag ook als ik dit recept deel waarmee je zelf een heerlijke cordon bleu op tafel zet.

Niet de prefab cordon bleu van de supermarkt dus, maar zelf bereidt. En ja daar komt wat stevige arbeid bij kijken. Stroop je mouwen maar op!

Hoeveel tijd kost het?

35 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 4 varkensfiletlapjes
– 2 eieren
– 4 plakken kaas
– 4 plakken achterham
– 70gr roomboter
– paneermeel
– peper en zout

En zo maak je het:

1. Snij de varkensfiletlapjes als een plat broodje open, bedek ze met vershoudfolie en sla ze met een vleeshamer of deegroller zo plat mogelijk.

2. Klop vervolgens de eieren los in een kommetje en bestrijk de binnenkant van het vlees royaal met ei. Gebruik hiervoor een kwastje.

3. Vul de varkensfilets met een dubbelgevouwen plak ham en plak kaas (leg de ham en kaas op elkaar voor je gaat vouwen, zodat het een compact pakketje wordt). Zet de filets vast met een cocktailprikker.

4. Haal de filets door het losgeklopte ei en bestrooi ze met peper en zout. Vervolgens haal je de filets door een bakje met paneermeel. Zorg dat de paneermeel goed dekt.

5. Verhit de roomboter goed in een koekenpan. Als de boter niet meer bruist, leg je het vlees in de pan. Bak de cordon bleu aan beide zijden in 10 minuten gaar en goudbruin. Zorg dat je vuur niet te hoog staat, anders verbrand de paneermeel.

Chefs Quarter   ▸ door op 25 januari 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About