Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Zelf spareribs maken met saus

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Zelf spareribs maken is super easy. Nee, daar hoef je echt geen varken voor te kunnen slachten, alleen even weten hoe je een smakelijke marinade in elkaar knalt. Het recept krijgt zijn final touch door de zoete saus die je erbij maakt. Zo lekker krijg je ze écht niet thuisbezorgd!

In dit recept maak ik gebruik van garen in de oven. Wil je ze liever op de barbecue maken, dan zou ik ze wel alsnog voorgaren in de oven.

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten voorbereiding + 2 uur wachten + 60 minuten in de oven

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 2 grote sparerib racks

Voor de marinade
– 5 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels honing
– halve mespunt cayennepeper
– 2 teentjes knoflook (geperst)
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1,5 eetlepel bruine suiker

Voor de saus
– 2 eetlepels honing
– 2 eetlepels ketjap manis
– 1 teentje knoflook (geperst)
– 1 grote lepel kerriepoeder
– zout en peper

En zo maak je het:

1. Voor de marinade meng je de ketjap, honing, cayennepeper, geperste knoflook, tomatenpuree en bruine suiker samen in een kom. Besmeer vervolgens de spareribs met de marinade en laat dit 2 uur afgedekt intrekken in de koelkast.

2. Verwarm ondertussen de oven voor op 160 graden. Haal de spareribs uit de koelkast, leg deze in een grote ovenschaal en zet deze in het midden van de oven. Bak de spareribs in 60 minuten gaar.

3. Voor de saus meng je de honing, ketjap, knoflook, kerriepoeder, zout en peper goed door elkaar. Vind je dit wat weinig? Maak dan meer saus door alle hoeveelheden te verdubbelen.

4. Als je spareribs na 60 minuten uit de oven komen, kun je deze nog even kort grillen op de barbecue (dit is optioneel!). Serveer de spareribs samen met de saus en eventueel met een frisse salade of gebakken aardappeltjes.

Door het garen in de oven blijft het vlees lekker sappig. De saus kun je ook mee gaan experimenteren. Wil je bijvoorbeeld een pittige saus, voeg dan wat sambal of rode peper toe! Zo makkelijk kun je zelf spareribs maken.

Chefs Quarter   ▸ door op 26 maart 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About