Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter Chefs Quarter

Zelfgemaakte pesto is het lekkerst

Chefs Quarter
Chefs Quarter

Koken is voor mij een soort ontspanning. Ik vind het heerlijk om de hele zondag middag bezig te zijn met het maken van verse pasta (want ja dat is wel echt een tijdrovende klus). Er is ook niets zo lekker als daar een zelfgemaakte pesto bij serveren. In dit recept leg ik je uit hoe je een heerlijke pasta pesto bereidt!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 350gr spaghetti
– 3 eetlepels pijnboompitten
– 30gr Parmezaanse kaas
– 1 teentje knoflook
– 40gr basilicumblaadjes
– 6 eetlepels olijfolie extra vierge

En zo maak je het:

1. Kook de spaghetti ‘el dente‘ oftewel beetgaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat de pijnboompitten afkoelen op een bord, als je deze namelijk in de pan laat roosteren ze nog even door.

2. Doe de pijnboompitten, Parmezaanse kaas en knoflook in de keukenmachine en maal deze fijn. Voeg de basilicumblaadjes en olie toe en maal kort tot er een pesto ontstaat. Mocht de pesto te dik zijn, voeg je nog wat extra olijfolie toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schep vier eetlepels van de zelfgemaakte pesto door de spaghetti en serveer op de borden.

Chefs Quarter   ▸ door op 6 mei 2017
×
Home Food Drinks Places Inspiration About